Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 fej lilahagyma
- 3-4 krumpli
- 2 répa
A csirkemellet előző este bepácoljuk 1 dl tej, 2 ek olaj, 2 ek. mustár, 2 ek. ketchup, csipet bors, 1 teáskanál só keverékébe. Hurkapálcára vagy kisebb nyársakra (ami az edénybe belefér) húzzuk felváltva a darabokra vágott húst, szalonnát, hagymát. Az edény aljába szeleteljük a krumplit, répát, a felső rácsra tesszük a nyársakat. 200 fokon sütjük, 20 perc sülés után megfordítjuk a nyársakat és még 15 percig sütjük. Amikor a nyársak megsültek, kiszedjük, de a lenti zöldségeknek még kell egy kis idő, még hagyjuk sülni kb. 10 percet. (ellenőrizendő még a pontos idő, mert most csak fejből írtam)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése