2015. október 27., kedd

Csirkemell nyárs

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell 
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 fej lilahagyma
  • 3-4 krumpli
  • 2 répa

A csirkemellet előző este bepácoljuk 1 dl tej, 2 ek olaj, 2 ek. mustár, 2 ek. ketchup, csipet bors, 1 teáskanál só keverékébe. Hurkapálcára vagy kisebb nyársakra (ami az edénybe belefér) húzzuk felváltva a darabokra vágott húst, szalonnát, hagymát. Az edény aljába szeleteljük a krumplit, répát, a felső rácsra tesszük a nyársakat. 200 fokon sütjük, 20 perc sülés után megfordítjuk a nyársakat és még 15 percig sütjük. Amikor a nyársak megsültek, kiszedjük, de a lenti zöldségeknek még kell egy kis idő, még hagyjuk sülni kb. 10 percet. (ellenőrizendő még a pontos idő, mert most csak fejből írtam)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése