Gyümölcsprés maradék szárazanyag felhasználása

1. Almás-mákos muffin

  • 20 dkg darált mák
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 8 púpos teáskanál porrá őrölt nyírfacukor
  • 25 dkg reszelt alma 
  • késhegynyi őrölt fahéj az almára
  • 2 tojás
  • almalé vagy víz igény szerint - hogy jól keverhető legyen a massza.

2. Céklás brownie


  • 120 g TK liszt
  • 70 g Búza finom liszt  (vagy ebből  40 g fehérjepor)
  • 50 g Kakaópor
  • 420 g Cékla (reszelt -nem baj ha van benne alma és répa is)
  • 3 darab Tojás
  • 8 dkg xilit
  • 70 g Vaj
  • 75 g Zabpehely
  • só, sütőpor, van. cukor


                                     3. Répás szendvicskrém

                                  • 10 dkg reszelt répa
                                  • 10 dkg reszelt trappista sajt
                                  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
                                  • 1  kisdoboz joghurt vagy tejföl vagy pár kanál majonéz.
                                  • Só, bors.
                                  Ezeket kikeverni, kenyérre kenve fogyasztani. Bizarrul hangzik a recept, de nagyon finom!

                                  4. Répatorta


                                  • Hozzávalók a piskótához:
                                  • 120gram dió
                                  • 340 gramm reszelt répa
                                  • 260 gramm zabpehely liszt
                                  • 3tk. sütőpor
                                  • csipet só
                                  • 1,5tk. fahéj
                                  • 0,5tk. őrölt szegfűszeg (elhagyható)
                                  • 4 nagy tojás
                                  • 280gamm xilit
                                  • 240 ml étolaj
                                  • 2tk. Vanília kivonat
                                  • 57 gramm vaj (szobahőmérsékleten)
                                  • 225gramm natúr krémsajt (mascarpone)
                                  • 230gramm xilit porrá őrölve (kávédarálóban vagy turmixban tudjuk apróra őrölni)
                                  • 1tk. Vanília kivonat
                                  • 0,5ek. Reszelt citromhéj
                                  • Hozzávalók a krémhez:



                                  5. Céklás szendvicskrém

                                  • 15 dkg vajkrém (natúr)
                                  • 15 dkg cékla (nyers, reszelve)
                                  • 1 kis fej vöröshagyma (reszelve)
                                  •  ízlés szerint
                                  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint



                                  6. Céklás szendvicskrém 2

                                  • 200 g cékla, 
                                  • 60 g lilahagyma, 
                                  • 2 ek olívaolaj, 
                                  • tejföl,
                                  • só, 
                                  • tört színes bors, 
                                  • kakukkfű

                                  7. Cékla-répa gofri

                                  • 3 tojás sárgája
                                  • 340 g reszelt répa,cékla vegyesen
                                  • 60 g túró 
                                  • 2 ek  nyírfacukor
                                  • 6 ek étolaj vagy olivaolaj
                                  • 4 ek joghurt
                                  • 60g zabliszt
                                  • 40 g finomliszt
                                  • 100 g teljeskiőrlésű búzaliszt
                                  • 1 teáskanál sütőpor
                                  • 30 g proteinpor (scytec whey professional)
                                  • 3 tojásfehérje habbá verve+ csipet só
                                  • Az alapanyagokat kikeverjük, a habbá vert tojásfehérjéket a végén hozzávegyítjük, gofrisütőben sütjük. Nekem az a gofrisütőm van, ami 2 db négyzetet süt, így lesz belőle 13-14 db négyzet alakú gofri.  1 db 160 kcal, 15 g CH.



                                  8. Zöldségfasírt


                                  9. Zöldségtócsni

                                  Nincsenek megjegyzések:

                                  Megjegyzés küldése