2015. november 12., csütörtök

Mézes kalács (22 db)

Hozzávalók a tésztához:

  • 16 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű)
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál méz (én most csaltam, 2 ek méz és 2 ek víz ment bele, így nem lett annyira édes.)
  • 3 teáskanál nyírfacukor  
  • 1 diónyi zsír vagy margarin
  • 1 tojás
  • pár szem dió vagy mandula a tetejére
Sütési idő: 200 fokon 10 perc + fordítás után 3 perc.

Az anyagokat összegyúrjuk, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Belehelyezzük a piteformába vagy tortalapra. Nekem pont elfért benne a 22 db 4 cm átmérőjű korong. 200 Fokon sütjük 10-11 percig, majd megfordítjuk a sütiket és úgy sütjük még 2-3 percig. Gyorsan pirul, vigyázni kell az időre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése